De prins van Hola Pola - Ontdekvakanties voor nieuwsgierige kinderen en grote mensen

Unieke reizen

De Prins van Hola Pola organiseert originele en bijzondere reizen om samen met je kinderen de wereld te ontdekken. Op een manier die zowel toffe kinderen, coole tieners als grote mensen boeiend vinden!

Samen op ontdekking

Samen met onze kinderen en andere gezinnen gaan we op ontdekking en delen zo een unieke ervaring.

Het zijn géén vakanties waar ouders de kinderen meeslepen, bus in bus uit, om snel een nieuw land te verkennen. Het zijn ook géén vakanties die enkel om de kinderen draaien en waar de ouders niet meer zijn dan oppas aan de rand van het zwembad.

Daarom gaan we naar plaatsen die bijzonder boeiend zijn, voor zowel grote mensen als kinderen, en die zich heel makkelijk en rustig laten ontdekken : de geuren en kleuren in de souks van Marrakech, de vrolijkheid van de mensen in Senegal, de ongereptheid van de Noorse wildernis, afgelegen Maya-gemeenschappen in Mexico, ... 

Actieve vakanties

Hola Pola vakanties zijn actieve vakanties op bijzondere en authentieke plaatsen, telkens begeleid door lokale gidsen. We nemen deel aan dagelijkse activiteiten die gericht zijn op het leren kennen van de mensen ter plaatse en hun gewoontes, van het leven zoals het er elke dag is.

We willen geen gewone vakanties aanbieden, maar ervaringen die je blik op de wereld verruimen en die je je hele leven bijblijven. Een mooi geschenk voor je kinderen, en zeker en vast ook voor jezelf.

Samen met andere gezinnen

Kinderen spelen graag met andere kinderen. Het is onze bedoeling 2 tot 4 gezinnen samen te brengen. Wij zorgen ervoor dat de leeftijden van de kinderen ongeveer gelijk zijn.  Zo creëren we een hele informele, warme, gezellige sfeer zodat de kinderen (groot of klein) én de grote mensen zich direct op hun gemak voelen.

Je kan zelf je groep samenstellen en met bevriende families een week een unieke ervaring delen. Ofwel kom je alleen en ontdek je er andere gezinnen. Misschien worden ze wel vrienden voor het leven…

Vrijheid

We brengen de vakantie door samen met andere gezinnen, maar het is niet onze bedoeling om een strak reisschema op te leggen. Integendeel. De kinderen bepalen het tempo, niet “het schema” of de gids.

Er is een programma voorzien, maar al onze locale mensen zijn heel flexibel en zullen al het mogelijke doen om ter plaatse een en ander aan te passen als je dat wenst. De reizen zijn gezamenlijke ontdekkingstochten, die kan je nu eenmaal niet volledig vastleggen op voorhand.

Open geest

We leven in een multiculturele wereld. Dat is vaak interessant, maar soms schrikt het ook af. Want onbekend maakt onbemind.

Daarom is het zo boeiend om je tijdens een vakantie eens “op je gemak” onder te dompelen in een andere cultuur en met nieuwsgierigheid, verwondering en respect naar de mensen te kijken. Het geeft jezelf én je kinderen een ervaring “voor het leven”.

Mensen, mensen

De fijnste vakantie-herinneringen zijn vaak de ontmoetingen met lokale mensen.

Zeker met je kinderen erbij zal je ervaren dat je makkelijk contact legt. Kinderen zijn nieuwsgierig. Ze vinden het fascinerend te ontdekken dat er mensen zijn die een andere taal spreken, anders eten, anders wonen, anders doen of anders gekleed gaan. Met een ontdekvakantie verruim je toch een beetje hun én je eigen blik op de wereld. Wij willen je laten proeven van het dagelijkse leven in landen met een andere cultuur dan de onze.

Daarom organiseren we geen klassieke toeristische excursies langs kerken en musea, maar neemt een locale gids je mee naar die kleine marktjes, schooltjes enz. die vaak niet in je reisgids vermeld staan.

Thuis ver van huis

We nemen je mee naar plaatsen waar andere toeristen niet komen en we willen je dingen laten beleven die voor de meeste bezoekers onbekend blijven.  Dat is ons uitgangspunt.

Daartoe blijven we zo ver mogelijk van het toeristische circuit.  Op die plaatsen zoeken we naar het meest charmante, comfortabele en authentieke logies dat er voorhanden is.  Dat zijn soms echte pareltjes, maar soms evenzeer een trekkershut in the middle of nowhere.  Het zijn alleszins verblijven met een eigen karakter en een eigen verhaal.

Die bijzondere plek is onze thuis, ver van huis. Het is de plaats waar we eten, slapen, genieten... en van waaruit we de couleur locale opsnuiven.

Slow travel

Slow travel is een manier van reizen waarbij je kiest voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Wij willen niet door een land crossen van de ene “attractie” naar de andere.

Daarom kiezen we ervoor om gedurende een week zoveel mogelijk op één plek te blijven en je van daaruit in de andere cultuur onder te dompelen.

Slow travel is heel geschikt als je met kinderen op vakantie bent. Kinderen vinden het immers niet tof om continu onderweg te zijn in een vreemd land. Ze kunnen al die verschillende indrukken die ze dan opdoen helemaal niet plaatsen. Waardoor ze ze snel vergeten zullen zijn.