De prins van Hola Pola - Ontdekvakanties voor nieuwsgierige kinderen en grote mensen

Genieten van een unieke reis in Namibië

"Ek staan klaar gereed", was het antwoord van Eugene toen we hem vroegen de ideale Hola Pola reis met kinderen uit te werken in Namibië.  Hij is er in gevlogen en heeft een werkelijk unieke reis samengesteld. 

Namibië is een adembenemend land, je vindt er een onwaarschijnlijke mix van ruige natuur en wilde dieren, van woestijn en oceaan. Voor veel mensen is het het mooiste land dat ze ooit bezocht hebben.

Wij kozen heel bijzondere lodges uit! Een privé-villa op het strand, een lodge met kamers van waaruit je direct de woestijn in loopt, te gast bij een lokale familie, charmante huisjes tussen de rotsen in Damaraland en een lodge in een uniek wildreservaat. Vanuit deze unieke plekken ontdekken we dit fascinerende land boordevol contrasten.  Want waar ter wereld kan je de ene dag met de fatbike door de woestijn en de dag nadien per kayak tussen de pelikanen varen?  Het landschap met enorme roodbruine zandduinen, prachtige rotsformaties en immense uitgestrektheid is indrukwekkend. De vele schakeringen van rood die contrasteren met de strakblauwe lucht, de woestijn die grenst aan de oceaan.

We nemen je mee naar de Namib-woestijn met zijn weidse landschappen, de prachtige duinen van Sossusvlei en de meest fotogenieke rotsformaties van het land. We zijn te gast in een township en bij enkele lokale families, die hun manier van leven met ons delen. We fietsen met een fatbike in de woestijn, we gaan vissen en koken met een sterrenchef, we bekwamen ons in de kunst van het body-boarden (surfen van de duinen), we rijden per 4x4 de duinen op en af, we kayakken tussen zeehonden en pelikanen…

We rijden door dit onmetelijke land met een comfortabele overland jeep. Onderweg houden we onze ogen open en speuren we naar wilde dieren: zebra’s, bavianen, woestijnolifanten,… We eindigen de reis in een uniek wildreservaat waar een ranger ons meeneemt op game drive.

We logeren op 6 verschillende heel bijzondere plaatsen. Het zijn goed uitgekozen, charmante en kleinschalige lodges midden in de onmetelijke natuurpracht van Namibië. Namibië is een immens land. We proberen om niet constant onderweg te zijn en daarvoor maken we keuzes. Toch zijn nog enkele grote verplaatsingen nodig. We rijden de lange afstanden in een grote Overland Jeep (16 personen). Lokale korte afstanden rond de lodges worden met 4x4 jeeps gedaan.